Blog

Odlična organizacija JUDO Turnir Laktaši

by in Aqua Doria March 3, 2020

Aqua Doria je bila dio i ovog dešavanja sa svojim prijateljima iz JUDO kluba Laktaši.

Više od 600 najmlađih džudista nastupilo je prvog dana na 18. po redu međunarodnom turniru “Laktaši open”. Najbolji klubovi iz regiona, ali i šire i ove godine daju sve od sebe da se prikažu u najboljem svjetlu, a organizatori su prezadovoljni sjajnim odzivom. Generalni sekretar Džudo Saveza Republike Srpske Siniša Đukić smatra da bi ovogodišnje izdanje moglo da bude jedno od najuspješnijih do sada, a tek sutra slijede prave poslastice.

“Ovo ovdje je uvod u ono što nas očekuje sutra. Danas je ovdje 600 najmlađih takmičara, sutra je za očekivati oko 400, tako da se nadamo da ćemo ove godine prebaciti broj od 1000 takmičara”, rekao je Đukić.

Ove godine prvi put u Laktaše stigli su i članovi Džudo kluba Respekt iz Sofije. Nadaju se medaljama, ali svjesni su da će im za to biti potrebno dosta truda. Kao i prethodnih 17 godina, na turnir su došli i džudisti iz Bihaća.

“U Laktašima sam prvi put, a u Republiku Srpsku dolazim šest-sedam puta godišnje. Bio sam u Zvorniku, Prnjavoru, a svake godine idemo i u Mostar”, rekao je Denislav Zlatanov.

Njegov kolega, iz Džudo kluba Una iz Bihaća Fikret Bečić sa svojim klubom dolazio na svih 17 prethodnih turnira. Nada se da će tradiciju da nastavi i naredne godine.

“Mi se ovdje osjećamo kao kod kuće. Imamo istog trenera i uvijek se družimo. Srećemo se na različitim takmičenjima svake sedmice, tako da smo baš zadovoljni”, rekao je Bečić.

Kao što je u Laktašima svojevremeno svoj put ka vrhu krčio Majdov, ovog vikenda stasavaju možda neke nove nade ovog sporta. Kako kažu, prezadovoljni su uslovima koje imaju.

Iz Laktaša će i ove godine otići lijepa slika u region, a domaćin turnira nada se još uspješnijoj manifestaciji i naredne godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *